Ohjeet

Profiili

Sinun tulee luoda profiili, johon kuuluu nimimerkkisi, kiinnostuksen kohteesi ja kiinnostavat alueesi.

Kun lisäät #tägeillä omia kiinnostuksen kohteitasi, saat virtaan niihin liittyvää sisältöä. Voit halutessasi lisätä ja poistaa #tageja asetuksista.

Kun lisäät profiiliisi omia @paikkoja (esim. koti, työ, harrastus), saat helposti niihin liittyvää sisältöä #hyloon. Voit muokata paikkojasi asetuksista.

Yksityisyytesi on meille tärkeä, joten profiilin tiedoista vain nimimerkki on muiden nähtävillä ja sekin vain silloin kun jaat sisältöä.

Geonotet

#hylo on vähän niin kuin alueen ilmoitustaulu. Paitsi että ilmoitukset laitetaan kartalle. #hylossa käyttäjät voivat jakaa sijaintiin liittyviä havaintojaan, tiedotuksiaan tai muita mielenkiintoiseksi kokemiaan asioita. #hylossa näitä päivityksiä kutsutaan ’geonoteiksi’. Pitkä painallus kartalla hakee lähimmät geonotet. Avaamalla geonoten sitä pääsee kommentoimaan ja merkitsemään kiinnostavaksi.

 

Geonoten lisääminen

Geonoten voi lisätä valitsemalla näytön alareunassa olevan plus-ikonin, joka avaa vastaavan ikonin ruudun keskelle ja karttaa liikuttamalla voit sijoittaa geonoten oikeaan kohtaan. Kun sijainti on kohdillaan, paina ruudun keskellä olevaa ikonia. Nyt voit kirjoittaa tarkemman kuvauksen geonoteen ja halutessasi lisätä kuvan. Oletuksena geonote on näkyvillä kuukauden, mutta voit muuttaa aikaa alasvetovalikosta. Lisäämällä kuvaavia #tagejä autat muita löytämään geonotesi. Geonoteesi lisätään automaattisesti yksi tai useampi @paikka, mutta voit lisätä niitä myös itse. Muistathan että geonotet ovat julkisia ja näkyvillä kaikille muille käyttäjille.

 

Virta

#hylossa jaettavat geonoteja voi selata kartan lisäksi myös uutisvirtana. Pääset virtaan avaamalla valikon oikealta alhaalta ja valitsemalla tekstiä kuvaavan ikonin. Virtaa voidaan suodattaa omien kiinnostusten, omien paikkojen, uusimpien geonotien tai itse lisättyjen geonotien mukaan. Virtaan listatut geonotet voi näyttää kartalla painamalla sijaintipainiketta.

Avaamalla geonoten virrasta sitä pääsee kommentoimaan sekä näkemään geonoten sijainnin kartalla. Koskettamalla pikkukartassa olevaa geonotea, pääsee takaisin kartalle geonoten kohdalle.

 

Haku

Voit hakea geonoteja #tageilla, @paikoilla tai niiden yhdistelmällä valitsemalla haku-toiminnon oikeasta yläkulmasta. Kirjoita hakusana tekstikenttään ja paina hakuikonia, jolloin hakutulokset näkyvät kartalla. Jos kartalle muodostuu numeron sisältäviä geonote-ryppäitä, niiden sisältöä voi tarkastella joko lähentämällä karttaa tai avaamalla ne virtaan koskettamalla rypästä.